Hvad er forskellen på Eau de Parfum, Eau de Toilette og Eau de Cologne? – Få svaret her

eau de parfum - Hvad er forskellen på Eau de Parfum, Eau de Toilette og Eau de Cologne? - Få svaret her

Dufte, eller i mere poulær tale, parfumer, er opdelt i 5 forskellige niveauer: Aftershave, Eau de Cologne (EdC), Eau de Toilette (EdT), Eau de Parfum (EdP) og Parfume extract (Extrait).

Hvad er forskellene mellem f.eks. en Eau De Parfum og en Eau de Toilette? Man taler om mængden af koncentrationen af olier i dufterne. Den højeste koncentration finder man i Ren Parfume, derefter Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Cologne og slutteligt aftershave.

Jo højere koncentrationen er, jo længere tid vil din duft holde.

Man ser typisk en sammensætning af de aromatiske forbindelser (olier):

  • Aftershave: 1-3% aromatiske forbindelser
  • Eau de Cologne (EdC): 2-6% aromatiske forbindelser
  • Eau de Toilette (EdT): 5-15% (typisk ~10%) aromatiske forbindelser
  • Eau de parfum (EdP): 10-20% (typisk ~15%) aromatiske forbindelser
  • Ren parfume (Extrait): 15-40% (typisk ~20%) aromatiske forbindelser

Eau de toilette, eau de parfum og parfume

Eau de toilette kaldes også toiletvand. Det skal dog ikke tages for bogstaveligt. Eau de toilette er en parfume som alle andre, blot med det højeste indhold af vand og laveste indhold af parfumeolie – typisk udgør parfumeolien her mellem 4-10 procent af produktet.

Når du sprøjter eau de toilette på huden, vil du således udsætte huden for den mindst mulige mængde parfumestoffer.

Er du nybarberet eller har du særlig følsom hud, vil en eau de toilette være det oplagte (og ofte billigste) valg, som til gengæld holder du ften i live kortere tid end de andre produkter.

Eau de parfum er den mest anvendte form for parfume. Den indeholder mellem 8-15 procent parfumeolier, blandet op med vand og sommetider alkohol. Eau de parfum holder duften i live længere tid end eau de toilette og kan holde dig velduftende hele dagen. Samtidig er de fleste varianter milde nok til, at du kan spraye den direkte på tøjet uden at gøre skade.

Parfumer er den mest eksklusive form for duft, som du typisk kan have glæde af flere år. Her er indholdet af parfumeolie mellem 15-40 procent og kaldes også et ekstrakt.

Du behøver kun at påføre en lille mængde på halsen eller håndledet for at opleve effekten. Holdbarheden er høj og prisen ligger derefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *